Frankrijkstraat 69, Eindhoven

Bouwjaar: 1935 Kamers: 6 Woonopp.: 130 m²
€ 475.000,- k.k.
360° foto's Plattegronden Alle foto's tonen

Video


Omschrijving


For English scroll down

Een huis om verliefd op te worden!
Zoek je een perfect, in stijl gerenoveerde en goed geïsoleerde vooroorlogse woning met bijzonder veel authentieke elementen en een zonnige tuin op een leuke locatie?
En daarbij misschien ook nog een garage?
Dan is dit huis zeker een bezoek waard!

Locatie:
De woning ligt in het karakteristieke gebogen rijtje van vooroorlogse woningen in de Frankrijkstraat en in de wijk Kronehoef. Deze wijk ligt zowel dichtbij het centrum van Eindhoven als dichtbij Winkelcentrum WoensXL. Op loopafstand van de enige echte ”markt” van Eindhoven: de Woenselse Markt, met iedere zaterdag een grote diversiteit aan kramen en veel Brabantse gezelligheid.

Indeling:
Begane grond.
Eerst even stilstaan op het paadje in de voortuin om de mooie gevel en de fraaie voordeur met glas-in-lood te bewonderen.
Eenmaal binnen in de vestibule valt direct op hoe sfeervol de woning is, mede doordat de originele vestibuledeur met glas-in-lood, de paneeldeuren en de Winckelmans vloertegeltjes nog aanwezig zijn.
De wanden en het plafond in de hal zijn strak gestuukt.
De kelder is diep en betegeld.
Het toilet is voorzien van een wandcloset en een fonteintje in de hoek. De wanden en vloer zijn betegeld.

De woonkamer is ruim en sfeervol met een gasgestookte brede openhaard en een erker met glas-in-lood aan de voorzijde. Aan de achterzijde openslaande tuindeuren met de originele espagnoletten.
De mooie eikenhouten vloer, de gestuukte wanden en plafond met sierlijsten maken het plaatje compleet.
De keuken is bijzonder. Deze is geheel gerenoveerd in de stijl van de jaren 30 met op de vloer de Winckelmans tegeltjes en kastjes die zijn geïnspireerd op de Bruynzeelkeukens van weleer.
De keuken is in parallelopstelling met aan beide zijden een hardstenen werkblad. Het rvs-fornuis past er perfect bij. Natuurlijk ontbreken ook de afzuigkap, de vaatwasser en de koelkast niet.
Een fraai detail is de deur met glas-in-lood naar de gang.
Achter de keuken is een praktisch portaal met terrazzovloer en een deur naar de tuin. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine en de droger.

Eerste verdieping.
Via de witgelakte trap naar de overloop waar een mooie grenenhouten vloer ligt die ook in de drie slaapkamers ligt. Let ook op de mooie witgelakte paneeldeuren.

De grote slaapkamer aan de achterzijde is ruim en heeft een diepe inbouwkast. De ramen hebben nog de originele indeling en de espagnoletten zijn ook bewaard gebleven.

De grote slaapkamer aan de voorzijde heeft eveneens een inbouwkast en veel lichtinval door het erkerraam.

De kleinste slaapkamer ligt aan de voorzijde.
Alle wanden van de slaapkamers zijn netjes gestuukt en alle plafonds hebben sierlijsten, zoals het hoort.

De badkamer is voorzien van alle comfort met een ruime inloopdouche met thermostaatkraan, een brede wastafel met daarboven een verwarmde spiegel, een hangcloset en een designradiator. De ruimte is geheel betegeld: witte tegels op de wanden en zwarte grote tegels op de vloer. Mechanische ventilatie is aanwezig.
Er is een deur naar het aangrenzende gezellige dakterras met vlonders.

Tweede verdieping.
Via een witgelakte trap naar de tweede verdieping: de kers op de taart!
Deze ruimte met hoge nok en de balkenconstructie in het zicht is een heerlijke slaapkamer!
Heel veel lichtinval door de twee grote dakramen aan de achterzijde en de dakkapel aan de voorzijde. Een airco voor koelte en verwarming zorgt voor een prettig klimaat op deze verdieping.
De wanden zijn voorzien van stuukwerk en op de vloer mooie grenen planken. Achter de schuifdeuren is een enorme kledingkast/opbergruimte en in een andere kast is de opstelling van de cv-ketel. Er is nog extra bergruimte onder de kapschuinte.

Tuin:
De tuin is heel leuk en romantisch aangelegd met een gazon, borders en een terras direct achter het huis van oude Waaltjes. Een paadje leidt naar het tweede terras en de berging met daarnaast de poort achterom.

Op het achtergelegen mandelige terrein ligt de garage. Deze wordt te koop aangeboden voor € 20.000,= k.k.


Bijzonderheden:
• Bouwjaar: 1935
• Woonoppervlakte: 130 m²
• Inhoud: 467 m³
• Perceeloppervlakte: 161 m²
• Veel originele elementen aanwezig, zoals terrazzo vloer, paneeldeuren en glas-in-lood ramen.
• Voorzien van dak- en muurisolatie
• Slaapkamer met airconditioning
• Energielabel C
• Met uitzondering van de glas-in-lood ramen, volledige voorzien van isolerende beglazing
• De riolering, het elektra en de waterleiding zijn compleet vervangen
• De binnen- en buitenzijde zijn in mei 2021 geschilderd
• Tuin gelegen op het zuidoosten
• Garage is apart te koop voor € 20.000,00 k.k.
• Aanvaarding in overleg. (voorkeur midden september 2023)
De brochure is een uitnodiging om over deze woning in onderhandeling te treden.
Wij behartigen de belangen van de verkoper. De makelaarscourtage komt dus voor rekening van de verkoper. U kunt een eigen NVM-aankoopmakelaar inschakelen die uw belangen behartigt.
De woning is volgens NEN 2580 ingemeten. De afmetingen in de brochure zijn niet op schaal.
Hoewel wij bij de samenstelling van deze brochure nauwkeurig te werk zijn gegaan kunnen geen rechten worden ontleend aan eventuele onjuistheden.
Wanneer u deze woning koopt dient u bij de notaris een waarborgsom te storten of een bankgarantie af te geven ter grootte van 10% van de koopsom.


English:
A house to fall in love with!
Are you looking for a perfect, in style renovated and well insulated pre-war house with particularly many authentic elements and a sunny garden in a nice location?
And maybe also a garage?
Then this house is definitely worth a visit!

Location:
The house is located in the characteristic curved row of pre-war houses in the Frankrijkstraat and in the district Kronehoef. This district is located both near the center of Eindhoven and near WoensXL shopping center. Within walking distance of the only real "market" of Eindhoven: the Woenselse Markt, with every Saturday a wide variety of stalls and lots of Brabant sociability.

Layout:
First floor.
First stop on the path in the front yard to admire the beautiful facade and the beautiful front door with stained glass.
Once inside the vestibule you immediately notice how cozy the house is, partly because the original vestibule door with stained glass, panel doors and Winckelmans floor tiles are still present.
The walls and ceiling in the hall are tightly plastered.
The basement is deep and tiled.
The toilet has a wall closet and a sink in the corner. The walls and floor are tiled.

The living room is spacious and cozy with a gas-fired wide fireplace and a bay window with stained glass at the front. At the rear garden doors with the original espagnolettes.
The beautiful oak floor, plastered walls and ceiling with mouldings complete the picture.
The kitchen is special. This is completely renovated in the style of the 30s with on the floor the Winckelmans tiles and cabinets inspired by the Bruynzeel kitchens of yesteryear.
The kitchen is in parallel arrangement with hard stone countertops on both sides. The stainless steel stove matches it perfectly. Of course, the hood, dishwasher and refrigerator are not missing.
A nice detail is the stained glass door to the hallway.
Behind the kitchen is a practical porch with terrazzo floor and a door to the garden. Here is also the connection for the washer and dryer.

Second floor.
Through the white lacquered staircase to the landing where there is a beautiful pine floor that is also in the three bedrooms. Note also the beautiful white lacquered panel doors.
The large rear bedroom is spacious and has a deep built-in closet. The windows still have the original layout and the espagnolettes are also preserved.
The large front bedroom also has a built-in closet and lots of light through the bay window.
The smallest bedroom is located at the front.
All the walls of the bedrooms are neatly plastered and all the ceilings have mouldings, as they should be.

The bathroom is equipped with every comfort with a spacious walk-in shower with thermostat, a wide sink with a heated mirror above, a hanging closet and a radiator. The room is fully tiled: white tiles on the walls and black large tiles on the floor. Mechanical ventilation is available.
There is a door to the adjacent cozy roof terrace with decking.

Top floor.
Through a white lacquered staircase to the second floor: the icing on the cake!
This space with high ridge and the beam construction in sight is a wonderful bedroom!
Lots of light through the two large skylights at the rear and the dormer at the front. An air conditioner for cooling and heating provides a pleasant climate on this floor.
The walls have stucco and on the floor beautiful pine planks. Behind the sliding doors is a huge wardrobe/storage space and in another closet is the setup of the central heating boiler. There is additional storage space under the hood slope.

Garden:
The garden is very nice and romantically landscaped with a lawn, borders and a terrace directly behind the house of old Wall tiles. A path leads to the second terrace and the shed with next to it the back gate.

On the back of the property is the garage. This is offered for sale for € 20,000,= k.k.


Details:
• Year built: 1935
• Living space: 130 m²
• Capacity: 467 m³
• Plot size: 161 m²
• Many original features present, such as terrazzo flooring, panel doors and stained glass windows.
• Equipped with roof and wall insulation
• Bedroom with air conditioning
• Energy label C
• Except for the stained-glass windows, fully equipped with insulating glazing
• The sewage, electricity and water pipes are completely replaced
• The interior and exterior are painted in May 2021
• Garden located on the southeast
• Garage is sold separately for € 20,000.00 k.k.
• Acceptance in consultation. (Preferably mid September 2023)
This brochure is an invitation to enter into negotiations regarding this property.
We represent the interests of the seller. The broker's commission is therefore payable by the seller. You can use your own NVM purchase broker who represents your interests.
The house is measured according to NEN 2580. The measurements in the brochure are not to scale.
Although we have compiled this brochure carefully, no rights can be derived from any inaccuracies.
When you buy this property you are obligated to pay a deposit or provide a bank guarantee of 10% of the purchase price.

Kenmerken


Algemene kenmerken

Vraagprijs
€ 475.000,- k.k.

Kosten
Kosten koper
Status
Onder optie

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort
Eengezinswoning

Eengezinswoning
Tussenwoning

Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Energie

Energieklasse
C

Isolatie
Dakisolatie,Muurisolatie,Gedeeltelijk dubbel glas
C.V.-Ketel
Cv ketel

Warmwater
Cv ketel

Oppervlakten en inhoud

Wonen
130 m²
Perceel
878 m²

Inhoud
467 m³

Locatie


Frankrijkstraat 69
5622 AE Eindhoven

bezoek pagina

Reageer op deze woning via

Of vul onderstaand formulier in

    Bij het verzenden van dit formulier geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacy statement.

    ?>
    040-2511077
    login Move.nl