Anja van de Ven Makelaardij
Anja van de Ven Makelaardij
Woning aankoop - Anja van de Ven Makelaardij

Aankoopbegeleiding

Een huis kopen doe je niet elke dag. Slim dus om je bij de aankoop van een woning goed te laten begeleiden.

Een woning kopen in Eindhoven of omgeving 

Wij als ervaren aankoop makelaars in Eindhoven en omgeving begrijpen dat het kopen van een huis geen eenvoudige taak is. Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. Zo kun je denken aan marktprijzen, rechten, wetten, regels maar ook bouwkunde. Het kan dus zeker geen kwaad opzoek te gaan naar jouw droomhuis met een deskundige aankoop makelaar. Wij begeleiden jou graag met alle aandacht en inzet naar je nieuwe huis in de regio van Eindhoven.

Met onze kernwaarden “aandacht, inzet en kwaliteit” staat jouw belang altijd voorop. We weten dat een huis kopen een zeldzame gebeurtenis is en streven ernaar om dit foutloos en ontspannen te laten verlopen. Vertrouw op onze ervaren makelaars en geniet van een transparante aanpak. Samen vinden we jouw ideale woning die perfect past bij jouw unieke levensstijl.

 

De voordelen van een aankoop makelaar 

 

Een aankoopmakelaar biedt talloze voordelen bij het kopen van een huis, waardoor dit proces soepeler en succesvoller verloopt. Met een aankoopmakelaar aan je zijde geniet je van expertise, tijdbesparing en een betere onderhandelingspositie.

Allereerst beschikt een aankoopmakelaar over uitgebreide kennis en ervaring in de vastgoedmarkt. Deze expertise stelt hen in staat om realistische en eerlijke adviezen te geven over de waarde en potentie van een woning. Wij kennen de lokale markt van Eindhoven en de omgeving van Eindhoven als onze broekzak. We kunnen je dus gemakkelijk wijzen op verborgen pareltjes die je anders misschien over het hoofd zou zien.

Daarnaast bespaart een aankoopmakelaar je veel kostbare tijd en energie. Het zoeken naar een geschikte woning kan een tijdrovende taak zijn, maar met een aankoopmakelaar wordt dit proces aanzienlijk versneld. Wij doen het speurwerk voor jou en selecteren alleen woningen die passen bij jouw wensen en budget.

 

Jouw persoonlijke onderhandelaar

 

Een aankoopmakelaar fungeert ook als jouw persoonlijke onderhandelaar. Wij hebben uitstekende onderhandelingsvaardigheden en kunnen voor jou de beste deal uit het vuur slepen. Of het nu gaat om de prijs, de voorwaarden of eventuele reparaties, wij zetten ons volledig in om jouw belangen te behartigen en het maximale voordeel te behalen.

Bovendien hebben aankoopmakelaars toegang tot exclusieve informatie en kunnen ze je adviseren over relevante juridische aspecten en documenten die bij het aankoopproces komen kijken. Dit vermindert het risico op onaangename verrassingen achteraf.

Laten we vooral ook niet vergeten dat een aankoopmakelaar gemoedsrust biedt. Je staat er niet alleen voor en kunt vertrouwen op een professional die je door elke stap van het aankoopproces begeleidt. Wij nemen je zorgen weg en zorgen ervoor dat je met vertrouwen en tevredenheid je nieuwe woning kunt betrekken.

Wat als u het toch alleen doet?

 

Veel mensen kopen een woning zonder daarvoor een makelaar in te schakelen. Dat kan goed gaan. Maar als het mis gaat, kan het ook goed mis gaan. Wat als u bijvoorbeeld na de aankoop gebreken aan de woning ontdekt? Wie is aansprakelijk? In principe geldt dat de verkoper een mededelingsplicht heeft. Dit geeft echter niet de garantie dat wat hij of zij zegt ook klopt. Misschien is de verkoper helemaal niet op de hoogte van een gebrek. De koper heeft zelf ook een plicht: namelijk de onderzoeksplicht, je dient zelf te onderzoeken hoe de staat van de woning is en alles wat daarmee te maken heeft.

Om het plezier van de aankoop van een woning niet te bederven, is het goed om een antwoord te krijgen op de volgende vragen:

 • Is de grond niet verontreinigd?
 • Is de woning gebouwd op eigen grond of is er sprake van erfpacht?
 • Wordt de woning verhuurd?
 • Schrijft Bouw- en Woningtoezicht verbeteringen of vernieuwingen aan de woning voor?
 • Is de woning een monument of is het stadsgezicht van de buurt beschermd?
 • Stemt het perceel overeen met de gegevens in het Openbaar Register?
 • Is er een Vereniging Van Eigenaren, worden er servicekosten verlangd en heeft de Vereniging voldoende reserves voor onderhoud?
 • Hoe staat het met het bestemmingsplan van de omgeving?
 • Is er uitgebouwd en is daarvoor wel een vergunning aangevraagd?
 • Wilt u uitbouwen en zal dat wel toegestaan worden door de gemeente?
 • Is er asbest aanwezig in de woning?
 • Is er sprake van lijdende of heersende erfdienstbaarheden?
 • Hoe staat het met het energieverbruik?
 • Is de woning nog te verduurzamen en zo ja, wat kost dat?

Het zijn allemaal lastige vragen. Maar als je ze geen aandacht schenkt, kan je voor nare verrassingen komen te staan.

 

 

Risico’s beperken en uitsluiten

 

Natuurlijk moet dit alles je er niet van weerhouden om op zoek te gaan naar de koopwoning van jouw dromen. Met deskundige begeleiding kan je immers veel risico’s uitsluiten, of op zijn minst beperken. Anja van de Ven Makelaardij begeleidt u tijdens het hele traject. Dat wil zeggen wij uw plannen en wensen nauwkeurig in kaart brengen en je aan de hand daarvan helpen bij het zoeken naar de meest geschikte woning. Is er een woning die voldoet aan jouw wensen, dan nemen wij de woning nauwkeurig op en inventariseren wij de relevante gegevens. We voeren de onderhandelingen, geven advies en richten ons op een zo goed mogelijk resultaat voor jou, maar uiteindelijk bepaal jij zelf welke prijs voor jou acceptabel is. Komt het tot een akkoord, dan controleren wij de koopakte die is opgesteld door de verkopende partij. Voorafgaand aan de overdracht inspecteren wij samen met u de woning voor een laatste keer. Objectief en deskundig controleren wij of de woning volgens afspraak wordt opgeleverd.

De aankoopmakelaar van Eindhoven

 

De tarieven bij aankoop

 

Het basistarief bedraagt € 2.450,= inclusief btw.

Daarnaast is 10% van het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs verschuldigd. Hierdoor krijg je de garantie dat Anja van de Ven Makelaardij een zo gunstig mogelijke prijs voor jou realiseert.

De totale courtage is echter minimaal € 3.000,= inclusief btw.

 

Wat mag je hiervoor verwachten?

 

Jouw woonwensen worden in kaart gebracht. Wij zoeken naar een geschikte woning bij alle aanbieders en particulieren. Wij houden je via e-mail op de hoogte van het nieuwe aanbod. De bezichtigingen worden door ons begeleid (maximaal 3). Indien meer dan 3 bezichtigingen gewenst zijn wordt per bezichtiging een tarief berekend van € 100,= per bezichtiging inclusief btw.

Wil je stoppen met de zoek/aankoopopdracht, dan ben je € 500,= inclusief btw verschuldigd. Zijn er meer woningen bezichtigd dan de in deze opdracht inbegrepen 3 bezichtigingen, dan wordt dit vermeerderd met € 100,= per bezichtiging.

 • Wij inspecteren de woning en geven een waarde advies.
 • Wij verrichten de onderhandelingen.
 • Alle juridische zaken worden door ons gecontroleerd, evenals de koopakte.
 • Wij bespreken de gehele koopakte met jou en geven uitleg.
 • Wij begeleiden je bij de eindinspectie voor het transport van de woning bij de notaris.
 • Vanzelfsprekend zijn wij bij de notaris en de sleuteloverdracht aanwezig.

En uiteraard staan wij na het notarieel transport ook nog voor je klaar in geval van vragen of problemen.

 

Benieuwd hoe andere onze dienstverlening hebben ervaren? Kijk dan hier.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op!

040-2511077
login Move.nl