Een vrijblijvend verkoopgesprek

U heeft besloten om uw huis te gaan verkopen? Of zit u nog in de oriënterende fase? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Je woning verkopen
Een grote stap, want je leven gaat zich elders in een andere woning voortzetten en je neemt afscheid van je vertrouwde woonomgeving.

Met veel zorg en inzet slagen wij er telkens weer in om de aan ons kantoor toevertrouwde woningen naar volle tevredenheid te verkopen; dus binnen korte tijd en met het beste verkoopresultaat.

We hebben in de loop der jaren een goede, unieke verkoopstrategie ontwikkeld.

 

De waarde bepalen
Allereerst is de vaststelling van de waarde heel belangrijk. Anja van de Ven doet een grondige inspectie van de woning en uitgebreid veldonderzoek. Zo raadpleegt zij diverse registers, databases en andere informatiebronnen, kijkt zij naar de bouwkundige staat en de kwaliteit van het huis en controleert bestemmingsplannen en milieuaspecten. Bij appartementen is tevens de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds van belang.

Natuurlijk is Anja van de Ven bekend met de ontwikkelingen op huidige woningmarkt en met haar jarenlange ervaring komt zij tot een juiste inschatting van de waarde van je woning.

 

Presentatie
Het is algemeen bekend dat de waarde van de woning voor een groot deel wordt bepaald door de locatie. Echter, wat niet onderschat mag worden is de emotie!

De presentatie is dan ook van groot belang!

Er zijn twee cruciale momenten waarop je woning aan potentiële kopers wordt gepresenteerd: Op de eerste plaats op Funda en andere internetsites en het tweede moment is tijdens een bezichtiging.

De presentatie van de woning wordt met zorg voorbereid. Al vele jaren werken wij samen met een styliste: Paula Bullard van Spot On Vastgoedpresentatie. Zij geeft advies en tips om de woning zo mooi mogelijk op de foto’s te krijgen en natuurlijk werken wij dan ook met een professionele fotograaf..

De plattegronden worden volgens de NEN-meetinstructie opgemeten.

Bezichtigingen begeleiden
Anja van de Ven Makelaardij coördineert en begeleidt de bezichtigingen en zal de kijker (en de aankopende makelaar) uitgebreid informeren.

Gedurende het gehele traject word je middels verslagjes op de hoogte gehouden van de bezichtigingen en de reacties.

 

Koopakte opstellen
Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stelt Anja van de Ven Makelaardij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien.

De akte wordt door ons naar de notaris gestuurd.

 

Laatste inspectie en afhandeling bij de notaris
Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt deze in overleg een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat we naar de notaris gaan, gaan we gezamenlijk de woning inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is en nemen we de meterstanden op.

Zodra de akte van levering bij de notaris is getekend en is ingeschreven in de openbare registers bij het Kadaster, is de eigendom officieel overgegaan naar de koper.

 

Nazorg
Ook na de verkoop staat ons team voor je klaar mochten er nog vragen zijn.

Ons streven is een tevreden opdrachtgever en wij zijn er best wel trots op dat wij daar telkens weer in slagen.

Meer weten over verkoopbegeleiding? Neem gerust contact op!

040-2511077
login Move.nl